onsdag, augusti 13, 2008

Gnisslande serveringsvagnVill du rulla omkring på den här hemma hos dig? Lyssna!

Etiketter: , , , ,

tisdag, augusti 12, 2008

Ingemanssons nya ljuddesignlabb på Konstfack klart

Nu är det färdigt - det nya ljuddesignlabbet på Konstfack! ÅF-Ingemansson har tillsammans med forskaren Björn Hellström tagit fram ett sätt att kunna simulera akustiken i en befintlig eller planerad lokal. Metoden kallas auralisation och är ett kostnadseffektivt sätt att designa den slutgiltiga ljudmiljön i en lokal eller byggnad.
Jag fick kika på rummet när det var under konstruktion - och hoppas kunna göra ett besök så småningom, nu när det står klart!
Foto: Luc Pagès

Etiketter: , , , , , ,

måndag, augusti 11, 2008

I nyheterna om "buller" på arbetsplatser

På Ekot i Sveriges Radio den 30 juli (2008) intervjuas Kerstin Persson Waye om lågfrekventa störningsljud i kontorsmiljöer. Inslaget är kopplat till samma studie som tas upp i artikeln i DN samma dag.

Läs artikeln i DN om störningsljud på arbetsplatser. (DN 30 juli 2008)
Lyssna på inslaget om lågfrekventa störningsljud på arbetsplatser. (Ekot 30 juli 2008)

Etiketter: , , , ,

Knaperiknus på Taffel

Jag måste tipsa om matljud igen. I senate Taffel handlar det om knapriga godbitar!

Trevligt tycker jag som laborerar med hemgjord müsli, knäckebröd och skorpor just för att de låter så trevligt när man smaskar i sig dem. Gå till länken ovan för att läsa om just sådant.

Etiketter: ,

Tillbaka efter semesteruppehållet

Nu är bloggen igång igen efter nära två månaders sommaruppehåll. I början av juni var det dags för bloggens tvåårsjubileum -med andra ord är vi nu inne på tredje året sedan start!

Varmt välkommen med tips, frågor, kommentarer m.m. även i forsättningen.

Etiketter:

torsdag, augusti 07, 2008

Digitala pip från stentrappan?

Nyss hemkommen från en vecka på ett slott, Chateau du Perron, i Normandie så är jag väldigt nyfiken på att få svar på följande fråga: Vad kan det vara för en sorts padda som tutar var femte sekund nätterna igenom (i alla fall under juli och augusti månad)? Samma frekvens hela tiden. Det låter precis som ett ljud från något aktiverat inbrotts- eller brandlarm.

Alla kom ut på trappen och undrade var högtalaren för brandlarmet satt: trots att vi stängde av det när vi lagade mat så fortsatte det att låta som om det var aktiverat. Slottsägaren meddelade att det var en padda som bodde under ett av trappstegen - och mycket riktigt var det därifrån, ur en liten skreva mellan två trappsteg, som ljudet hördes som starkast.

Vad var det för padda? Hur ser den ut?

Etiketter: , ,