torsdag, april 24, 2008

New York

Nu har den värsta jetlagen försvunnit och gett plats för lite mer upptäckarlusta. Trafiken dånar. Sirenerna tjuter. Och i de små plättarna till parker, omgivna av höga hus och tät trafik, hörs även kvittrande fågelsång och fontäners brus.
Imorgon fredag kommer jag att besöka materialbiblioteket hos Material Connexion, på 127 West 25th Street, vilket känns kul och spännande.

Etiketter: , , , ,

söndag, april 20, 2008

AMMOTs årsmöte ikväll

Ikväll är det dags för årsmöte på AMMOT. Förra årets möte var mycket trevligt och intressant. Under året som gått har jag haft givande utbyte med en av personerna jag träffade där. Ska bli intressant att se och höra vad som händer i år!

Etiketter: , ,

fredag, april 18, 2008

Konferensen Audio Mostly i Piteå, oktober 2008

I Piteå den 22-23 oktober 2008, kommer en konferens om interaktivitet med ljud att äga rum. Audio Mostly är namnet den fått. Läs mer om den här!

Etiketter: , ,

Restaurangen Aquavit Grill & Raw Bar

På Norra Bantorget har nu restaurangen Aquavit Grill & Raw Bar slagit upp portarna. Både ris och ros har delats ut. Men...

...två tidningar har nu uttalat sig om ljudbilden inne på Aquavit: "slamrigt vänthallslik" (DN På Stan, 16/4-08) och "en jobbigt skramlande atmosfär" (Aftonbladet, 11/4 - 08).

Självklart blir det ett besök där snart. Hinner någon före mig så lägg gärna en kommentar om vad ni tyckte!

Etiketter: , , ,

fredag, april 11, 2008

Besök hos Stallet: tyger av Ulrika Mårtensson

Igår var jag på showroom:et Stallet (Storgatan 23 i Stockholm) för att kolla på Svensson Markspelles kollektion mute:on, designad av Ulrika Mårtensson. Tyget har något så ovanligt och trevligt som dokumenterade dämpningsegenskaper! Det är naturligtvis Ingemansson Technologies som har varit i farten.

Min favorit blev genast tyget "Wild". Någonstans här hemma ska det sitta, väldigt snart.

Här kan du lyssna på skilladen i ett rum med och utan tyg från mute:on-kollektionen (från Ludvig Svenssons webbplats).

Etiketter: , , , ,

torsdag, april 03, 2008

Med i Vallentunas lokaltidning

Jag fick höra idag om en artikel som publicerats i Vallentunas lokaltidning, "Steget", baserat i huvudsak på en intervju med Björn Hellström. Men någonstans i mitten skymtade jag mitt eget namn också, och bloggen. Roligt! Jag lägger ut artikeln här på bloggen så fort jag fått tag i den.

Etiketter: , , ,

Designtidskriften FORM sätter ribban för ljud i design

Ur senaste numret av designtidskriften Form (nr 3/08): "Ljud är nästa stora grej inom inredningsdesign."

Sigrid Strömgren intervjuas på sidan 36 och hon berättar om sin filosofi att det inte är lönt att städa upp efter ljudföroreningar i efterhand. Istället är det bättre att angripa källan direkt och förhindra att oönskade ljud uppstår.

Klokt sagt, och roligt att tidningen tar upp ljud i design!!

Sigrid berättar också att hennes bord "Silent Whisper" inte har uppkommit i någon strävan efter att skapa knäpptysta miljöer. Snarare efter att anpassa ljudet vid matbordet efter människors behov. När man äter vill man till exempel hellre höra vad personen mittemot säger, än att lyssna till slamret av porslin eller glas mot bordsytan.

Läs tidigare inlägg om Sigrid Strömgren och hennes bord Silent Whisper som vann stipendiet Guldsyrsan tidgare i år.

Etiketter: , , , ,