onsdag, juni 17, 2009

Utställningen Botanic Sounds i Göteborgs botaniska trädgård

Grattis alla ni som hann se ljudutställningen Botanic Sounds, i Göteborgs botaniska trädgård! Det gjorde tyvärr inte jag - utställningen pågick 6 - 14 juni 2009.

Bland klorofyllet hördes verk av sju olika ljudkonstnärer. Utställningen kallades "Botanic Sounds". Medverkade gjorde bland andra Chris Watson (ljudletare åt David Attenborough - på teve i vintras, visades en dokumentär om hur Chris samlade in ljud från naturen). Övriga medverkande var: Francisco Lopez, Brandon LaBelle, Henrik Håkansson, Jana Winderen, Linda Tedsdotter, Christine Ödlund.

Alla verk utom ett var paketerade som inspelningar. Verket av Linda Tedsdotter bestod däremot av ett antal vita flaggor som snurrade runt och själva alstrade ljud.

Besvikelsen är stor över att jag inte kunde se utställningen. Dela gärna med er av upplevelsen, ni som hade möjligheten att göra ett besök!

Läs artikeln i Göteborsposten om utsällningen i Göteborgs botaniska trädgård.

(Synd att inte DN uppmärksammade mer skillnaden i uppspelade och "direkta" ljud. Av den anledningen får Göteborgsposten äran att stå för länken i det här inlägget. "Det sköna är att inget tillförts utifrån, de ljud som utgör verket är de ljud det skapas av." Bra vinkling, Göteborgsposten!)

Etiketter: , , ,