onsdag, januari 14, 2009

Ljuddesign uppslagsord på Wikipedia

Tro det eller ej: Wikipedia.se hade inte "ljuddesign" som uppslagsord förrän jag skapade det för ett bra tag sedan. Nu har några tillägg gjorts, ändringar utförts, så sedan en tid tillbaka är det i alla fall ett "godkänt" uppslagsord, som följer Wikipedias riktlinjer. Men vad innehållet beträffar så kan och ska det betraktas som dynamiskt, det vill säga att det kan ändras med tiden, av vem som helst som har gått med i Wikipedia.

Wikipedia bygger på principen att användarna själva utvecklar innehållet, vilket ger både bredd och djup. Men det uppkommer förstås även meningsskiljaktigheter (olika betydelser eller uppfattnignar framgår ofta under ett uppslagsord, så länge det kan sägas finnas någon generell relevans för en redogörelse av detta). Man kan alltid gå tillbaka till tidigare verisoner i ett uppslagsords historik.

Vill du titta på uppslagsordet "ljuddesign" på Wikipedia.se? Klicka här.

Känn dig fri att bidra till ordets innebörd, beskrivning, bakgrund m.m. (Kräver att man går med som registrerad användare på Wikipedia.se samt att man följer de riktlinjer som finns för både innehåll och upplägg.)

Har du synpunkter på uppslagsordet "ljuddesign" på svenska Wikipedia, så dela gärna med dig här på bloggen genom att lämna en kommentar!

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det här inlägget har tagits bort av bloggadministratören.

fredag, 18 december, 2009  

Skicka en kommentar

<< Home