lördag, juli 21, 2007

Artikelserie om ljud i Svenska Dagbladet

Intressant att följa Svenska Dagbladets lilla artikelserie om ljud och oljud, även om den skulle kunna innehålla så mycket mer.

I ett sammanhang om trafikbuller kunde jag läsa: "Det behövs (...) andra åtgärder som minskar bullret redan vid källan, som tysta däck, tyst asfalt och hastighetssänkningar" (citat av Evy Öhrström).

Del 1
Del 2
En till

Etiketter:

tisdag, juli 17, 2007

1-årsjubileum!

Under värmlandsvistelsen inföll ETTÅRSJUBILÉET för bloggen!
Jag hade tänkt fira det med en stor jordgubbstårta, men det kanske blir av senare. (Just nu fyller det stundande bröllopet på Sicilien den mesta tiden och tankeverksamheten.)
Jag hade ambitionen att uppdatera bloggen även på resande fot, men med en seeeeg internetuppkoppling ute i skogen och en allmän semesterkänsla i kroppen var det svårt att finna motivation att avskärma mig från mina nära och kära.
Det årliga midsommarfirandet i Värmland hade på det stora hela ungefär samma ingredienser som alla mina tidigare midsomrar. Men eftersom min älskade farfar gick bort i höstas var saknaden efter honom stor under midsommarveckan, men glädjen desto större över att farmor (och alla andra) mår bra.

Etiketter: