lördag, oktober 20, 2007

Skotteflarn, någon?

Jag trodde jag har inhandlat små möbeltassar när jag var på Fredells häromdagen. Men se, det var det då rakt inte! De små vita filtrundlarna är inget annat än några vanliga gamla skotteflarn.

Skotteflarn?!?

Jag har fnissat minst 20 gånger åt namnet, och kommer såklart aldrig att glömma bort det. Vilket säljknep... eller, ja.... vad det nu är.

Ni som nu också känner ett skriande behov av skotteflarn kan - tyvärr inte köpa dem via Skottens Plast AB som tillverkar dem - men däremot ta en tur till Fredells där jag inhandlade mina.

Etiketter:

onsdag, februari 14, 2007

Alla möbeltasshjärtans dag!

Platina pågår just nu (med start på alla hjärtans dag och t.o.m. 31 mars) en utställning på temat "Love Signs".

Vad har det med ljud att göra? Jo, dels framfördes faktiskt två ljudverk, dels har undertecknad ett bidrag med på utställningen! I brist på egen titel tilldelades det namnet "Kärlek till möbeltassar". Till vardags handlar det snarare om "Hatkärlek till möbeltassar", som ni kanske kommer ihåg sedan mina tidigare inlägg.

Här är i alla fall bidraget:

Etiketter: ,

tisdag, oktober 03, 2006

Coola möbeltassar

Kolla in de här möbeltassarna! Visserligen fortfarande i vit filt så ingen innovation på den fronten, men ändå:


Bild: Emanco's hemsida

Etiketter:

fredag, juli 14, 2006

Matematik med möbeltassar

Jag har snöat in på det här med möbeltassar. När jag läste min fråga i "möbeltass-tittut"-inlägget så kom jag på att jag inte har gett något svar på frågan om hur många möbeltassar man har i ett hem. Allt med fyra ben eller hörn, få se nu... (springer och räknar)...... 26 stycken. Vilket ger....

....104 stycken möbeltassar!

Det var svaret på den frågan, alltså här hemma hos mig. Jag kan meddela att samtliga 104 är fula samt samlar damm och hårstrån.

Etiketter:

tisdag, juli 11, 2006

Möbeltass-tittut

Efter diskussinen vid midsommar har jag funderat mer över möbeltassar. Det är en märklig produkt, och hur många möbletassar har man egentligen i ett hem? Jag har bläddrat massor i olika inredningstidningar för att se olika typer av "ändslut" på stolsben etc.

Och plötsligt såg jag något kul: En helsidesannons i tidningen visade bilder ur ett showroom, man ser bland annat en fåtölj av känd dansk design. Några uppslag senare: samma fåtölj fast i ett hemma-hos-reportage. I showroom:et hade fåtöljen inga möbeltassar - men i hemma-hos-reportaget hade stolen fått vita, slarvigt tillklippta möbeltassar. Ett bisarrt fenomen: att behöva köpa och hantera en produkt i 10-kronorsklassen för att "anpassa" en produkt i 25.000-kronorsklassen... Man tyker att stoltillverkaren borde erbjuda kunden alternativ. Varför inte komma med en innovativ lösning som sitter fast på stolsbenen och inte syns?

Sen var det lite roligt att bläddra fram och tillbaka: möbeltass.... ingen möbeltass... möbeltass... ingen möbeltass... vilket fick det att framstå ganska tydligt, att användaren inte ska behöva lägga sig i "design" eller "ljuddesign" överhuvudtaget.

Det kommer att handla mer om möbeltassar, den saken är klar!

Etiketter: