tisdag, juli 11, 2006

Möbeltass-tittut

Efter diskussinen vid midsommar har jag funderat mer över möbeltassar. Det är en märklig produkt, och hur många möbletassar har man egentligen i ett hem? Jag har bläddrat massor i olika inredningstidningar för att se olika typer av "ändslut" på stolsben etc.

Och plötsligt såg jag något kul: En helsidesannons i tidningen visade bilder ur ett showroom, man ser bland annat en fåtölj av känd dansk design. Några uppslag senare: samma fåtölj fast i ett hemma-hos-reportage. I showroom:et hade fåtöljen inga möbeltassar - men i hemma-hos-reportaget hade stolen fått vita, slarvigt tillklippta möbeltassar. Ett bisarrt fenomen: att behöva köpa och hantera en produkt i 10-kronorsklassen för att "anpassa" en produkt i 25.000-kronorsklassen... Man tyker att stoltillverkaren borde erbjuda kunden alternativ. Varför inte komma med en innovativ lösning som sitter fast på stolsbenen och inte syns?

Sen var det lite roligt att bläddra fram och tillbaka: möbeltass.... ingen möbeltass... möbeltass... ingen möbeltass... vilket fick det att framstå ganska tydligt, att användaren inte ska behöva lägga sig i "design" eller "ljuddesign" överhuvudtaget.

Det kommer att handla mer om möbeltassar, den saken är klar!

Etiketter: