lördag, oktober 06, 2007

Ny ljudartikel i SvD

Ljudet har verkligen landat på frukostbordet de senaste dagarna! När jag för tre år sedan började utforska området ljud i design och produktutveckling gavs området knappt någon plats i media överhuvudtaget. Nu börjar det förändras verkar det som.

Idag publiceras ytterligare en artikel om ljud, i SvD. Den handlar om Helena Magnusson på Dekorativ Akustik. Hon arbetar med den gamla beprövade metoden att förändra förutsättningarna för ljuden i en miljö med hjälp av absorbenter. Helena förenar funktion och form och tillverkar personliga och dekorativa absorbenter. Form och motiv går att få i stort sett efter önskemål. En stor, vacker bild med funktionen att förbättra ljudmiljön är nog något många är nyfikna på, och passar bra för såväl hemmet, dagis och skola, offentliga miljöer och kontor. (Tillägg 7 okt -07: Materialet, polyestrfibrer/dacron, är brandklassat enl Swedcert 022. Vid brand smälter det ihop utan gaser och rök.)
En rolig parentes är att det var pappan som medverkade i DN:s artikel häromdagen (se tidigare inlägg), och alltså hans dotter som medverkade här i SvD.

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Helena said...

Hej Hanna
Kul att du skriver om mig och Lennart det vart som om vi gjorde en presskupp utan att veta om det.
Artikeln om mig skrevs för månader sedan och kom i tryck samma vecka som Lennart smackar mat ljud i På stan.Efterfrågan på ljudförbättringar i olika rumsmiljöer har ökat och jag förstår att människor tröttnar på
pressen runt omkring dem, ljudmiljön är en stor bov i dramat. Många arbetar i miljöer där fläktar och venilationer står och brummar hela dagen. Dessa lågfrekventa ljud är väldigt tröttande och maskerar talet och på sätt och vis även tanken.
Ljudmiljön i konferensrum borde vara viktig, lika viktig som rummets övriga inredning men det finns konferensrum där det är nästan omöjligt att tala och konferera! men snygga är dom!
Många moderna hus med öppenplanlösning har också problem med TV ljud, maskiner, och barn..
Det finns många platser där väggabsorbenter kan göra nytta. Nu ska jag jobba på med mina projekt.
Ett av dem är moln-absorbenter till barnrum.
Vi hörs/ Helena Magnusson

tisdag, 09 oktober, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home