fredag, oktober 19, 2007

Utdelningen av Stockholms-Snäckan 2007

Idag var jag på Moderna Museet och lyssnade på Tove Kullberg som tilldelades HRF's "Stockholms-Snäckan" som jag skrev om igår. Jag missade tyvärr första hälften, eftersom ett av barnen skulle hämtas tidigt och följde med. (Att promenera från Nybroplan till Skeppsholmen tar olika lång tid om man är 4 respektive 30+. Även att 30+ promenerar med 4-åring på axlarna och tre stora kassar tar längre tid än beräknat kan jag meddela...)

Tove berättade om sitt arbete (läs om Tove på hrf.se). I inledningen av hennes undersökning, "En bra ljudmiljö gagnar alla", skriver Tove (citerar): "Det som är bra för en person som hör dåligt är även bra för alla andra." Arbetet har inneburit en ljudanalys av Moderna Museets lokaler, utifrån hörselskadades förutsättningar, och innehåller förslag på förbättringar. Men som sagt - förbättringar av exempelvis "överlappande" ljudverk är ju något som uppskattas av alla, inte bara personer med hörselskada.

Min 4-åring var tyst som en mussla (okejdå, en mussla med hosta i alla fall) under föreläsningen och blev väldigt nöjd över att det bjöds på bubbelvatten och nötter efteråt. Själv var jag glad över att ha hunnit träffa Tove trots att jag var försenad!

Illustration: Tove Kullberg

Etiketter: , , ,