fredag, november 10, 2006

Materialbiblioteket "Materialbiblioteket"

I anslutning till Konstfacks lokaler ligger ett materialbibliotek. Det har kort och gott fått varumärket "Materialbiblioteket" (och blandas ofta ihop med Konstfacks eget materialbibliotek, vilket är något annat!).

"Materialbiblioteket" ligger vid Telefonplan med adressen Tellusgången 4, i samma byggnad som Konstfack - men är helt skilt från verksamheten. Det är öppet tisdag - torsdag, 10 - 15 (lunchstängt mellan 12 och 13) och riktar sig till designer och arkitekter som vill interagera med, titta, känna, lyssna och lukta på olika material.

Eftersom många tillverkare inte har råd att marknadsföra alternativa användningsområden är det relativt sällan material används på nya sätt. Därför är Materialbiblioteket en viktig mötesplats, som ger möjlighet till nya kontakter mellan materialen och de som använder dem i sin formgivning.

Materialbiblioteket öppnade under våren 2006. Sin nära anknytning till Konstfack gör, som nämndes i början, att det ofta blandas ofta ihop med Konstfacks eget materialbibliotek. (klicka här för att läsa inlägget om Konstfacks materialbibliotek).

http://www.materialbiblioteket.se/cms/ kan du läsa mer. (Webbplatsen är något "prototypartad" i nuläget, men jag gissar att den kommer att utvecklas och förbättras med tiden.) Foto: Materialbiblioteket

Etiketter: