torsdag, september 14, 2006

Goodie-bag till förskolor

Ett sidoprojekt jag har är att försöka öka ljudmedvetenheten på en förskola, och därigenom förbättra förutsättningarna i deras ljudmiljö. Förskolor är ett praktexempel på en belastande ljudmiljö i kombination med en begränsad budget.

Visst finns det information från myndigheter som Arbetsmiljöverket om hur man förbättrar ljudmiljön, exempelvis sånt här, men det är för mycket teori, och alltså långt från vardagen på en förskola. Jag skulle i stället vilja erbjuda något som kan öka ljudmedvetenheten på ett mer praktiskt och konkret sätt, hos både pedagoger och barn.

Så jag började leka med tanken på att överlämna en liten "goodie-bag", med en handbok som är speciellt riktad till förskolepersonal, i kombination med färgglada hörselkåpor för barn (se bilden ovan) och svagt dämpande öronproppar för pedagogerna.

Nu verkar det kunna bli möjlighet! Åtminstone delvis. Efter att ha mejlat med Peltor fick jag idag beskedet att de vill samarbeta och sponsrar projektet med två hörselkåpor för barn. Himla roligt!

Efter att ha överlämnat häftet och goodie-bagen ska jag försöka dokumentera, och efter ca två veckor utvärdera upplevelsen av hörselskydden, både hos barnen och pedagogerna.

Särskilt intressant ska det bli att se om/hur detta kan leda till en ökad ljudmedvetenhet hos personalen.

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Spännande! Hur har det gått?

/Kussen

tisdag, 02 januari, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home