onsdag, maj 02, 2007

Örongodis

Vem vill egentligen gå omkring med bruna öronproppar? Som en gigantisk vax-propp fullt synlig i örat? Inte jag i alla fall... men all respekt till dem som vågar!

Jag har under det senaste halvåret provat mig igenom några olika öronproppar. Anledningen: jag upplever ofta ett behov av att sänka ljudnivån omkring mig - utan att för den skull bli isolerad. Men det balanserar alltid mellan å ena sidan bra dämpning (att slippa oönskade ljud), och å andra sidan en känsla av isolering (ett behov av att uppfatta information via hörseln). Som i sin tur resulterar i ett evigt fipplande med att sätta i och ta ur öronproppar - vilket inte är kul eftersom det känns som en närapå privat syssla.

Den absoluta favoriten är...
Bilsom Professional
Plus: Bekväm. Billig (74 kr). Återanvändbar. Praktisk behållare. Lätt att rengöra. Finns på Apoteket. Utseendet (den syns - men tas nog för någon slags mobiltelefonsnäcka)

Bottennappet...
ER-20 från Bellman & Symphon
Minus: Obekväm. Opraktisk förvaring (och skum förpackning!) Dyr (jämfört med favoriten, 250 kr). Får ej sköljas.

Det bästa med Bilsom Professional är att det går att reglera läget lite och då går det faktiskt att både dämpa omgivningen och samtidigt kunna föra ett samtal (såklart inte telefonsamtal) eller höra varningssignaler. Då slipper man fippla med att ta ur och sätta i dem, vilket man uppskattar i längden (läs: efter fem minuter) eftersom man är beroende av just den där balansen mellan dämpning och kontaktbarhet.

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Stefan said...

Kolla in killnoise.com ! Kan vara något för dig...

torsdag, 19 juli, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home